Het gebruikersgemak van een wireless ADSL router

ADSL staat voor Asymmetric Digitale Subscriber Line. Het is een techniek waarmee je kunt internetten door middel van een vaste telefoonlijn.

 ADSL zorgt voor een zeer snelle internet toegang en je haalt zeer snel informatie van internet af. Asymmetric betekent dat de snelheden van het uploaden en downloaden verschillend zijn. Het ontvangen van informatie gaat sneller dan het versturen van informatie.
  
Functie van een router
Een router zorgt ervoor dat meerdere computers met hetzelfde netwerk verbonden kunnen worden of samen van dezelfde internettoegang gebruik kunnen maken. Een router verbindt dus meerdere computers met elkaar, zodat die van dezelfde programma’s en apparaten gebruik kunnen maken. Het verbinden van meerdere computers met elkaar gebeurt vooral veel bij bedrijven. Daar maakt men gebruik van een centrale computer waar dan andere computers weer gebruik van kunnen maken. Het gebruik van een netwerk is dus zeer ideaal. Het is ruimtebesparend en kostenbesparend omdat men van alles maar een apparaat hoeft aan te schaffen waarvan iedereen dan weer gebruik kan maken. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer huishoudens waar meerdere computers aanwezig zijn. Ook voor particulier gebruik is het opzetten van een netwerk zeker aan te raden. Iedereen kan dan gebruik maken van dezelfde internettoegang.

Wireless en bekabelde uitvoeringen
Er zijn routers verkrijgbaar voor ADSL en voor kabel internet. Routers heb je in twee uitvoeringen namelijk met kabels en zonder kabels. Zonder kabels wordt ook wel wireless genoemd. Wireless ADSL routers kun je gewoon in een computer speciaalzaak kopen. Het voordeel van draadloze modellen is dat deze overal geplaatst kunnen worden zonder gebruik te maken van kabels. Wanneer je dus in je woning de router op een centrale plek neerzet, kun je vanuit alle kamers ermee communiceren zonder dat er bekabeling gelegd moet worden. Wel hebben de verschillende draadloze modellen ieder een eigen bereik. Zo kan de ene een bereik van tien meter hebben en een andere een bereik van tientallen meters. Let hier dus goed op als je een wireless model gaat aanschaffen.