Toepassingen van een wireless modem router

Modem routers hebben ook een modem functie. Ze zorgen voor een signaal dat binnen het hele netwerk dat aan de router hangt, wordt verspreid.

 

 Deze apparaten zijn er in een bekabelde en in een draadloze versie, een wireless modem router. 

Keuze voor de beste plaats in huis
Voor een goed bereik kan de wireless modem router het beste op een centrale plaats in uw huis worden gezet. Veel mensen denken dat deze ook in een meterkast geplaatst kan worden en komen dan naderhand tot de conclusie dat het signaal niet toereikend is. Zonder een goed signaal is er geen internet mogelijk. Is de ontvangst toch niet helemaal goed, dan kan het apparaat worden verplaatst naar een andere betere positie in uw huis. Het signaal wat internet moet geven kan gaan storen als er metaal in de buurt is en wordt beïnvloed wanneer het door muren en vloeren heen moet. Een draadloze modem router moet ook worden beveiligd tegen hackers. Denk hierbij minimaal aan een goede beveiligingssleutel, een firewall en antivirus software.

Advies bij problemen 
 Wanneer u onverhoopt problemen ervaart met het signaal wat zorgt voor internet, dan kunnen hier een aantal oorzaken voor zijn en gelukkig ook oplossingen. Denkt u hierbij aan de volgende zaken.
• Misschien kan het een idee zijn de standaard antenne te gaan vervangen door een Hi-gain antenne.
• Ook kunt u de adapter verplaatsen die op uw computer zorgt voor draadloos internet. Het signaal gaat van de router naar uw computer maar moet ook weer terug kunnen. Misschien hier ook maar een Hi-gain antenne?
• Hebt u alles al geprobeerd om het signaal goed te krijgen, dan kunt u overwegen een wireless repeater te gaan kopen. Uw computer staat op een bepaalde afstand van de draadloze modemrouter. U zet de wireless repeater in de buurt van uw computer en dit apparaat zorgt dan voor een boost in de sterkte van het draadloze signaal.
• Van kanaal veranderen is ook een optie indien u ontvangstproblemen hebt.
• Er kunnen ook andere storende factoren in uw kamer aanwezig zijn wanneer het signaal niet naar behoren werkt. Mobiele telefoons en andere draadloze elektronica kunnen storend werken. Draadloze elektronica met een frequente van 5,8GHz of 900MHz storen de router echter niet, want deze zit op de frequentie 2,4GHz.
• Soms is het noodzakelijk om het apparaat te updaten omdat de huidige software niet toereikend is. Deze besturingssoftware wordt ook wel firmware genoemd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met het bedrijf dat hier verantwoordelijk voor is.
• De laatste optie die we hier noemen is dat als uw draadloze router en uw netwerk adapter nu van een verschillend merk zijn, u een van de twee kunt vervangen zodat ze allebei van hetzelfde merk zijn. De problemen kunnen hiermee ook opgelost zijn.